Забыли пароль?

Новости Мира
Ваш надежный партнер!

Наш деловой партнер https://bikinika.com.ua

Главная Новости

Морська сіль

Опубликовано: 29.09.2018

видео Морська сіль

Сіль у харчуванні та лікуванні

Морська сіль використовується людьми дуже давно. Всі середземноморські країни використовували морську сіль з глибокої давнини. Сіль для людства завжди була важлива. Сіль була, по суті, колись грошима.



Чим відрізняється морська сіль від звичайної кухонної солі, і чим вони схожі?

У морській солі також, як і в кухонної солі міститься хлорид натрію, сіль в морській солі є. Але в морській солі міститься велика кількість мікроелементів, яких немає в звичайної солі. У морській солі є калій — це принципова відмінність від кухонної солі. Калій — незамінний елемент в нашому організмі, без якого функціонування всіх клітинок нашого організму просто неможливо.


Морська сіль - диво природи

І до того ж в морській солі міститься висока кількість йоду. А ми знаємо, яке значення йод має для щитовидної залози і як необхідний йод особливо вагітним жінкам для народження здорових дітей.

До складу морської солі входить більше 80 мінералів, практично вся таблиця Менделєєва. Люди, які працюють на соляних копальнях, практично не хворіють бронхо-легеневими захворюваннями.


морська сіль

І не забувайте про те, що звичайна сіль викликає набряки. А калій, який міститься в морській солі, не дає розвиватися набрякам.

Як вибрати морську сіль?

Відкрити весь текст »

Зверніть увагу на зовнішній вигляд солі. Хороша морська сіль сіруватого кольору, трохи непоказна на вигляд. І також подивіться на склад — скільки калію міститься в неї. Дуже добре, якщо це буде до 50%. І краще купувати морську сіль без барвників.

Як зберігати морську сіль?

Всі знають про властивості солі вбирати вологу, тому зберігати сіль потрібно тільки в сухому місці в щільно закритій скляній банці. Деякі господині додають для збереження солі трохи рису, який вбирає зайву вологу. Або на дно банки можна покласти промокальний папір або гігроскопічна паперову серветку.

Як правильно вживати морську сіль в їжу?

Максимум 5 грамів на добу залежно від віку, ваги, діяльності. 5 грамів — це приблизно чверть без гірки чайної ложки. Причому, це ВСЯ сіль, якою ми солимо салати, супи, всю їжу.

Не забувайте, що будь-яка сіль — це підсилювач смаку. Не живіть ілюзій, що ось морською сіллю ви можете посолити від душі. Греки і римляни на своїх балах і бенкетах колись давали сіль, щоб у людей була дика спрага, щоб люди пили якомога більше вина, тим самим робили собі хороший дохід, а ще вивідували якісь таємниці (адже зі спиртним у людей завжди розв'язується мова).

Вам сподобалась статья? Розкажіть про це Друзям!
Реклама
ТОП Новостей
https://bikinika.com.ua
Наш деловой партнер https://bikinika.com.ua. Казино "Buddy.Bet" готово подарить вам незабываемый опыт! Имейте в виду, что мы только что открыли свои двери для всех желающих.

Реклама
Календарь
Реклама
Архив сайта

2013 © Все права защищены. www.osreg.ru . При копировании материала с сайта не забываем указывать источник в виде активной ссылки на сайт.

rss