Забыли пароль?

Новости Мира
Ваш надежный партнер!

Роздільне харчування по Герберту Шелтону. Правила роздільного харчування по Шелтону. Зразкове меню роздільного харчування по Шелтону » Жіночий світ

Опубликовано: 29.09.2018

видео Роздільне харчування по Герберту Шелтону. Правила роздільного харчування по Шелтону. Зразкове меню роздільного харчування по Шелтону » Жіночий світ

Дебаты: Раздельное питание по Шелтону - Все буде добре - Выпуск 399 - 28.05.2014 - Все будет хорошо


Раздельное питание таблица. Совместимость продуктов

З основоположників роздільного харчування найбільш відомим вважається американський дієтолог-натуропат Герберт Шелтон, що присвятив вивченню цього питання 40 років життя. Його книга «Правильні поєднання харчових продуктів" вийшла у світ 10 липня 1928 і з тих пір користується величезною популярністю.

У 1939 р. Герберт Шелтон заснував "Школу здоров'я", в якій першорядне значення надавалося харчуванню - специфічного вегетаріанського, роздільного, а також у поєднанні з голодуванням - "фізіологічним очищенням та відпочинком".

"Чим менш складні харчові суміші, чим простіше наші страви, тим більш ефективного травлення можна очікувати", - так сформулював основний тезу Г. Шелтон. У повсякденності Герберт Шелтон рекомендував дотримуватися наступних правил:

їсти просту їжу, приготовану з небагатьох видів продуктів (вона перетравлюється краще і з мінімальним навантаженням на органи травлення, якщо людина вживає за один прийом один вид їжі, він з'їдає менше, ніж за наявності їжі, що складається з багатьох продуктів; різноманіття веде до обжерливості, переїдання і утрудняє процес травлення); починати денний прийом їжі з соковитих фруктів і ягід, з'їдаючи їх у сирому вигляді (цілком і не більше трьох видів); з'їдати за день хоча б одну велику порцію салату з сирих овочів (не більше чотирьох видів в один прийом); вживати якомога більше горіхів - вони забезпечують потребу людини в білку і можуть замінити продукти, які служать джерелами тваринного білка (м'ясо, рибу, молоко і молочні продукти, яйця); жири вживати у вкрай помірній кількості; варити продукти протягом мінімально короткого часу; злаки по можливості повністю вилучити з харчування (як виняток можна їсти зерна злаків молочно-воскової стиглості, пророщене зерно, сухі цільні зерна злаків, поєднуючи їх з великою кількістю свіжих фруктів і зелених овочів; від каш слід відмовитися); виключити з раціону цукор та інші продукти промислового виробництва (борошно тонкого помелу, шліфований рис, пастеризоване молоко, консерви, концентрати); виключити споживання солі, прянощів, спецій, приправ; пити тільки чисту воду; дотримуватися режиму прийому їжі (ранковий і денний раціони повинні бути легкими і невеликими за обсягом, основну їжу потрібно з'їдати ввечері) .

"Різна їжа в різні прийоми", - ще одна теза Герберта Шелтона. Він побудований на припущенні, що різні види їжі вимагають для переробки в організмі різних травних соків. Шелтон вважав, що білки, жири і вуглеводи, опинившись у шлунку одночасно, заважають засвоєнню один одного, оскільки кислотні та лужні ферменти вступають у реакцію нейтралізації. На думку Шелтона, особливо погано поєднуються Вуглеводні і білкові продукти.

З цієї точки зору абсолютно неприйнятні в харчуванні пиріжки з м'ясом, молочна каша, бутерброди з сиром чи ковбасою, сир і йогурт з фруктовими наповнювачами.

Суворі критерії сполучуваності продуктів, висунуті Г. Шелтон, можна пояснити тим, що на початку XX ст. ще не був відомий точний склад харчових продуктів.

І хоча, за сучасними поняттями, теорія харчування Шелтона видається спірною, вона до цих пір продовжує залишатися однією з найбільш популярних (її лише модифікують під сучасні умови). Рекомендацій роздільного харчування один час дотримувалися Алла Пугачова і Філіп Кіркоров.

Правила харчування по Герберту Шелтону

1. Не вживати в один прийом несумісні види їжі, а саме:

а) білки і вуглеводи (не потрібно їсти м'ясо, рибу, яйця, сир, гриби, горіхи та іншу білкову їжу разом з хлібом, крупами, картоплею, тістечками, солодкими фруктами);

б) два концентрованих білка (м'ясо і рибу, м'ясо і яйця, м'ясо та горіхи, яйця і молоко, сир і яйця, сир і горіхи і т.д.);

в) жири з білками (вершкове і рослинне масло з м'ясом, яйцями, сиром, горіхами та іншими білками);

г) кислі плоди з білками (помідори з сиром або з яйцями, а м'ясо з оцтом або томатним соком);

д) кислу і вуглеводну їжу (хліб, картопля, горох, боби, крупи, цукор, мед, варення одночасно з кислим виноградом, помідорами, сливами, цитрусовими, щавлем, яблуками) ;

е) вуглеводи з вуглеводами (картопля і солодке тістечко);

ж) цукру з іншими вуглеводами (пироги з повидлом, солодкі круп'яні і макаронні запіканки, джем і мед з хлібом або в одному прийомі з крупами і картоплею).

2. Диню (як і кавун) завжди є окремо.

3. Молоко пити окремо або зовсім від нього відмовитися.

Виходячи з перерахованих правил Г. Шелтон розробив таблицю сполучуваності продуктів. Згідно з нею при складанні раціону потрібно враховувати наступні рекомендації:

всі білкові продукти: м'ясо та риба, яйця, сир і сир поєднуються з некрохмалистими зеленими овочами; молоко сумісно тільки з кислими фруктами; зелені овочі поєднуються з білковими, крохмалистими, жировими продуктами; зернові продукти сумісні із зеленими овочами, тваринами або рослинними жирами; бобові (крім стручкових) вживані з зеленими овочами; жири поєднуються із зерновими продуктами і зеленими овочами; кислі фрукти і ягоди сумісні з горіхами і молоком; інші фрукти і ягоди поєднуються з кисломолочними продуктами; горіхи можна вживати з зеленими овочами, фруктами кислими, не поєднуються вони з білковими, крохмалистими, жировими і цукристими продуктами, молоком.

Зразкове меню роздільного харчування по Герберту Шелтону. Варіант 1

1-й сніданок : будь-які фрукти по сезону (але не більше трьох видів на один прийом).

Бажано в один день готувати сніданок з кислих фруктів, а на наступний день - з солодких. У зимові місяці свіжі фрукти можна замінити сушеними на сонці - родзинками, курагою, чорносливом і т.д.

2-й сніданок: овочевий салат (без помідорів), один варений зелений овоч і Крохмалистий продукт (наприклад картопля).

Обід (вечеря): великий салат із сирих овочів, два варених некрохмалистих овоча і білковий продукт (якщо це горіхи або сир, то в салат можна включити помідори).

Зразкове меню роздільного харчування по Герберту Шелтону. Варіант 2

1-й сніданок (на вибір): апельсини; виноград, яблуко; замочений чорнослив, яблуко або груша; кілька сушених фруктів або плодів інжиру; кавун або диня.

2-й сніданок (на вибір): овочевий салат, морква, буряк, шпинат; овочевий салат, сирі зерна злаків; зелений горошок, морква; салат з кислих фруктів і 100 г очищених горіхів; овочевий салат і сир.

Обід і вечеря (на вибір): овочевий салат, шпинат, горіхи; салат з сирих фруктів; яблука, горіхи; овочевий салат, редис з листям, горіхи; салат з кислих фруктів і 100 г сиру.

Зразкове меню роздільного харчування по Герберту Шелтону. Варіант 3

1-й сніданок (на вибір): диня; виноград, груша, кілька фініків; апельсин, грейпфрут; яблуко, фініки або чорнослив.

2-й сніданок ( на вибір): зелений салат, огірок і селеру, шпинат (на пару), печена картопля, зелений салат, редиска, зелений перець, печена кольорова капуста, морква (на пару); зелений салат, капуста, огірки, буряк з бадиллям, шматок хліба з цілісної пшениці; зелений салат, шпинат (на пару), картопля печена, шматок хліба з маслом.

Обід і вечеря (на вибір): зелений салат, огірок і помідори, шпинат, горіхи; селеру і редис, капуста (на пару), шматок смаженого м'яса; овочевий салат, помідори, селеру, баклажан (на пару), шпинат, яйце.

Реклама
ТОП Новостей
2. Методика действий членов УИК по организации и проведению голосования избирателей вне помещения для голосования
Для организации и проведения голосования избирателей вне помещения для голосования необходимо провести предварительную работу, начиная со следующего: ДО ДНЯ ГОЛОСОВАНИЯ 1. Заблаговременно письменно обратиться

Юлия Юрьева. Ответы на экзаменационные вопросы по нотариату России
   При равенстве баллов у нескольких кандидатов решение конкурсной комиссией принимается открытым голосованием. При равенстве голосов членов конкурсной комиссии при открытом голосовании решающим является

§ 11. Организация и проведение голосования, подсчет голосов и опубликование результатов
Страница 3 из 4 Непосредственно перед началом подсчета голосов избирателей, участников референдума члены участковой комиссии с правом решающего голоса вносят в каждую страницу списка избирателей, участников

how-to-all.com" href="/video/2010951150-alternativnoe-golosovanie-eto/" style="font-size:9pt;align:left;"> Значение «альтернативное голосование»: "Политическая наука: Словарь-справочник"; словари русского языка онлайн > how-to-all.com


Центральная избирательная комиссия Российской Федерации
Уважаемые ДАМЫ И ГОСПОДА! Актуальность вопроса   Развитие информационного общества и стремительное внедрение инфокоммуникаций во все сферы жизни предъявляют новые требования  к

Статья 68. Открепительное удостоверение. 1. Открепительное удостоверение является документом строгой отчетности, степень защиты которого определяется Центральной избирательной комиссией Российской Федерации. Открепительное удостоверение должно иметь отрыв
2. Избиратель, который не будет иметь возможность прибыть в день голосования в помещение для голосования того избирательного участка, где он включен в список избирателей, вправе получить в соответствующей

Статья 49. Агитационный период - Центральная избирательная комиссия Российской Федерации
Статья 49. Агитационный период   1. Агитационный период начинается со дня выдвижения кандидата, списка кандидатов, регистрации инициативной группы по проведению референдума. Агитационный период

Как и где получить открепительное удостоверение. Голосование по открепительным удостоверениям
О таком документе, как открепительное удостоверение для голосования, слышали если не все, то многие граждане нашей страны. Что представляет собой этот документ? Где получить открепительное удостоверение

Рождение нового метода
Рождение нового метода «Пуанкаре начинает как Коши», — одобрительно заметил как-то один из ведущих профессоров Сорбонны. Он имел в виду широкое разнообразие работ молодого математика, опубликовавшего

VOTUM®: голосование и оценка кач-ва знаний
VOTUM ® : голосование и оценка качества знаний       Работая в аудитории, преподаватель может использовать VOTUM® не только как инструмент для проведения тестирования с целью проверки знаний в любой

Реклама
Календарь
Реклама
Архив сайта

2013 © Все права защищены. www.osreg.ru . При копировании материала с сайта не забываем указывать источник в виде активной ссылки на сайт.

rss